Vesti

Moment za Monument26.08.2014. 12:40


Promocija kataloga i svečano zatvaranje "Trijumfalne kapije" Ivana Šuletića, u okviru projekta Moment za Monument! FLUizmi 2014. Letnji program Galerije FLU, utorak, 26. avgust 2014. u 20 čas.

 

Koncept THINK BIG/MISLI VELIKO je ovde odavno napušten. Vreme je uspostaviti ga, bar tokom jednog leta u gradu.
Da li možemo misliti Veliko u vremenu i zemlji u kojoj su se svi smanjili?
Da li i kako možemo da percipiramo Veliko skoro 30 godina posle nastanka stripa Zemlja malih ljudi Srđana Đileta Markovića?
Da li snovi i planovi mogu biti veliki, uprkos...?
Šta je veliko a šta malo ovog leta u Beogradu?
Pokušaće da istraži Galerija FLU realizacijom projekta
MOMENT ZA MONUMENT!-Letnji program Galerije FLU-FLUizmi 2014.
Od 24.jula do 26. avgusta
Moment za Monument su 3 samostalne izložbe , 3 aspekta razrade fenomena monumentalnosti, 3 rada i mnogo relacija.
Projekat MoMent za MoNuMeNt postavlja pred 3 mlada autora niz izazova: jedan rad kao stejtment, kao ekstrakt i to kolosalnih  dimenzija,  komunikacija sa prostorom je neizbežna, a sve je preveliko, kao i očekivanja!  FLUizmi će ovim konceptom opet postaviti niz pitanja: da li je jedan izloženi rad  u Galeriji automatski i monumentalan, mora li biti kolosalnih razmera da bi dobio taj epitet, da li je za monumentalno dovoljno biti veliko  ili čisto, da li je veliko automatski i važno, ili ozbiljno, može li biti intimno ako je predimenzionirano, šta je danas monumentalnost, plašili nas veliko i niz pitanja o veličini kao estetskom normativu i o odnosu sa posmatračem--- Smanjujemo li se pred velikim delima, vraćaju li nas u detinjstvo, u doba kada smo pred nečim bili mali, da li nas veliko više dotiče ili smo distancirani od nametnute kolosalnosti…da li je veliko delo automatski visoka umetnost, šta je veliko, a šta malo u pretencioznoj grandioznosti, da li uopšte sve to ima smisla danas i prikrivamo li male ili velike nedostatke u glomaznosti…?
Koncept projekta MoMent za MoNuMeNt je vrlo sveden: 3 autora, 3 rada, 3 izložbe koje tretiraju monumentalnost na 3 različita načina ali svi monumentalnost razmatraju kao polaznu tačku od koje počinje odbrojavanje pitanja i odgovora, posetioca, refleksija, monologa i dijaloga.
Marko Pejčić, Talasanje
Od 24.jula do 5.avgusta
Sonja Gajić, Oživljavanje kolaža
Od 7. do 17.avgusta
Ivan Šuletić, Trijumfalna kapija
Od 18.do 26.avgusta

Jelena Spaić
Kustos Galerije FLU
Autor FLUizamaLetnjih programa Galerije FLU

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.