Vesti

Mladen Lazarević & Bojan Savić: Na kvadrat26.10.2016. 10:05


U četvrtak, 27. oktobra u 19 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba slika i crteža "Na kvadrat", autora Mladena Lazarevića i Bojana Savića.

 

"Umetnički duet ili „umetnik na kvadrat“ : Mladen Lazarević i Bojan Savić predstavljaju  svoje slikarske radove na jedan poseban, drugačiji način, koji jeste odraz njihovog umetničkog delovanja i senzibiliteta."
Umetnici  "biraju za format kvadrat, možda i ne sluteći da je reč o složenom obliku i njegovom slojevitom značenju... Različite materijale i teksture, enformelistički shvaćene, Lazarević koristi ugrađujući ih u strukturu slike, dok Savić dodate materijale shvata  kao asamblaž ili namerno „zalutali“ objekat u kompoziciji slike." ( iz teksta kataloga)
 

Mladen Lazarević je rođen 1978. u Trsteniku. Diplomirao 2006. na Fakultetu likovnih umetnosti u Zvečanu, na grafičkom odseku. Kao gostujući umetnik 2013. godine. realizovao je: Workshop „Reflection“, Facultatea di arte i  design Timisoara. Član ULUS-a. Jedan je od osnivača  Art group Enciklo. Osnivač i predsedni Omladinskog kulturnog centra  – Reformars.  Član je ULUK Kruševac. Živi i radi u Trsteniku.
 
Bojan Savić je  diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna  2001. godine,  na odseku za zidno slikarstvo i restauraciju, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Učesnik više međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Član ULUPUDUS-a i ARTE grupe. Dobitnik nagrade Arte grupe, slikar godine 2012. Radio na radionicama i projektima za decu i odrasle sa posebnim potrebama, kao i likovne radionice fuzionisanog stakla. Iskustvo sa decom stekao kroz desetogodišnji rad u osnovnim školama „Arčibald Rajs“, „Jovan Popović“, i „Sava Šumanović“.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.