Vesti

Mihajlo Dragaš & Ana Prodanović: Čovek u vremenu23.03.2015. 12:15


Izložba "Čovek u vremenu" je likovni odgovor dvoje mladih umetnika (Mihajlo Dragaš i Ana Prodanovič) na uvek aktuelna pitanja o čovekovom odnosu prema beskrajnom unutar i izvan njega. Izložba u SKC Beograd traje do 30. marta, 2015. godine.

 

Crteži i grafike Mihajla Dragaša bave se procesima koji se odvijaju u dubinama ljudske duše, težnjom da se ispuni duhovna praznina,  nadjača zverska priroda, i pronađe smisao sopstvenog  postojanja. Radovi obiluju dramatičnim sudarima figura i teškim zatvorenim prostorima bez jasne naznake o onome što je iza ograde. Jer, ono što zapravo ispunjava taj prostor, a šta su te iste figure u nemogućnostida shvate jeste potpuna duhovna praznina koja se širi velikom brzinom.

Radovi Ane Prodanović bave se procesima koji se odvijaju  večno i nezavisno od čoveka (kruženjematerije i energije) i varijacija su na temu odnosa čoveka i prirodnih procesa i njegovog života naspram večnosti. Asociraju na promene agregatnih stanja, površinske slojeve zemlje, kristalizaciju, ostatke biljaka, ili mikroskopski izgled tkiva... Nameću se filozofska pitanja o svrsi postojanja, u  današnjem kontekstu sve očiglednijih (ekoloških) promena nastalih društvenim nemarom, i apokaliptičnih predviđanja.

Mihajlo Dragaš (Čapljina, 1991) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru animacija. Trenutno na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađivan  više puta iz oblasti animiranog filma i grafike.

Ana Prodanović (Čačak, 1991) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru grafika i knjiga i trenutno je na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađena nekoliko puta za grafičke listove.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.