Vesti

Mića Stajčić: Snovi zaleđenog čoveka24.02.2015. 15:35


Likovna galerija, Knez Mihailova 6, sreda, 25. februar u 19. sati, predstavljanje umetničkog opusa Milorada Miće Stajčića uz vizuelni materijal.

 

Tokom trajanja svoje devete samostalne izložbe u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda naslovljene Snovi zaleđenog čoveka vajar Milorad Mića Stajčić će u sredu, 25. februara u 19 sati, predstaviti svoj umetnički opus od 2009. godine do danas.

Uz prezentaciju vizuelnog materijala razgovaraće se o njegovim ranim radovima Street car performance prikazanim u Austrijskom kulturnom forumu u Beogradu i postavci Sloboda zbunjuje u Magacinu Kraljevića Marka iz 2009. i o kasnijim delima u kojima popularne likove iz Diznijevih filmova smešta u kontekst svakodnevnog života. Iz  ovog kasnijeg perioda biće predstavljene izložbe realizovane  u Beogradu i Pančevu, od - Over the rainbow, Kontraspekcije  (2010), Prava belog čoveka u Galeriji Doma omladine 2012. i aktuelne postavke.

Milorad Mića Stajčić je rođen 1977. godine u Beogradu, gde živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka - Informacioni smer i na Fakultetu Likovnih Umetnosti, odsek vajarstvo, u klasi prof. Mrđana Bajića. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.  Radi u različitim medijima: skulpturi, prostornim instalacijima, videu, perfomansu, fotografiji. Pored samostalnih izložbi izlagao je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 

Program poslednjeg dana izložbe:

Subota, 28. februar, 13 sati

Susret sa umetnikom i stručno vođenje kroz izložbu

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.