Vesti

Mia Mujović i Fabian Van Vugt - No Masks30.06.2015. 12:05


U ponedeljak 29. juna otvorena je dokumentarno-umetnička izložba fotografija koja se bavi Indijom, zemljom koja i dalje, za nas Evropljane, predstavlja teritoriju obavijenu velom misterije i egzotike.

 

Mujović i Van Vugt su na svom putovanju kroz ovu azijsku zemlju produkovali dovoljno fotografskog materijala da ovu idealizoivanu premisu preispitaju jednom ad hoc izložbom za koju se ideja javila tek nakon putovanja.

Indija je njima dvoma bila inicijalna inspiracija da počnu da se bave fotografijom izvan amaterskih potreba, s obzirom da nisu umetnici po vokaciji. Ipak postavka koju ćete imati priliku da pogledate prenosi impresije jedne mnogomilionske zemlje bez ikakvih idealizacija i maski, kao što i sam naslov kaže. Od pitoresknih pejzaža do društvenih pojava autori su imali dovoljno vremena da fotografski analiziraju sve aspekte Indije, i dobace svoj pogled mnogo dalje od onog turističkog koji zna biti površan i nedovoljan.

Izložba je svakako dobar dokument, naročito onima koji planiraju da posete ovu duhovno bogatu zemlju punu suprotnosti, ali i punu pejzaža koji oduzimaju dah, punu boja, kao i kulturoloških iznenađenja. Otvaranje je od 20 časova uz indijski čaj koji upotpunjuje atmosferu, a izložba će biti otvorena do 2. jula.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.