Vesti

Marko Tirnanić: Delatnost01.08.2014. 11:30


U ponedeljak 4. avgusta u 19.30 u Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevo otvara se samostalna izložba radova autora Marka Tirnanića, pod nazivom, "Delatnost". Izložba traje do 24. avgusta, 2014. godine.

 

Marko Tirnanić, rođen je u Smederevu 1985. godine. Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Čedomira Vasića, završio je u Beogradu, gde je završio i master studije na odseku slikarstvo. Aktivno izlaže od samog završetka školovanja, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, poput Tajlanda, Hrvatske, Austrije i Holandije. Zapaženi su video radovi i instalacije koje je radio u javnom prostoru, ispred Narodne skuštine republike Srbije, ali i u intimnim prostorima, za izuzetno mali broj posetilaca.

Za svoj rad "free will" dobio je prvu nagradu u okviru "unpleasant design competition" u Hagu, Holandija. Tri meseca provodi u Austriji, na poziv Kultur kontakta i Austrijskog ministarstva kulture, gde tokom ove godine realizuje jednu samostalnu i jednu grupnu izložbu u Beču.

Marko u svom radu istražuje odnos moći, pojedinca i države, nadziranih kretanja, kontrole i sloboda. U Smederevu će se predstaviti izložbom "Delatnost" na kojoj će izložiti svoja slikarska platna većih dimenzija. Takođe, sama postavka u Galeriji savremene umetnosti će biti takva da će posmatrači aktivno učestvovati i na određeni način doprinositi vizuelnom izgledu slika. Time ostaje veran svojim ranijim radovima koji su uvek uključivali publiku.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.