Vesti

Marina Vesić & Mar Glaz: Profusion Sounds Machine30.08.2013. 13:50


U Galeriji Artget, KCB-a, u ponedeljak, 2. septembra održaće se elektroakustični performans i audio - vizuelna instalacija , "Profusion Sounds Machine", autori Marina Vesić i Mar Glaz.

 

PROFUSION SOUNDS MACHINE je projekat kompozitorke Marine Vesić i filmskog producenta i dizajnera zvuka Mar Glaz-a iz Pariza. Duo se bavi elektroakustičnim zvukom, eksperimentalnim i novim izrazom u umetnosti. Mar Glaz svojim eksperimentalnim filmovima prati muziku Marine Vesić te na taj način prave novi vid izražavanja u umetnosti. To su kratki eksperimentalni filmovi, a muzika je neobična, nova i iznenađujuća. Ovaj audio vizuelni perfomans je baziran na eksperimentalnoj muzici kroz improvizaciju elektroakustičnog izražavanja koji izaziva iznenadne i neočekivane efekte. Kao duo će po prvi put nastupiti u Beogradu i prave svetsku premijeru, a potom odlaze za Pariz, Berlin, London gde ih očekuje drugo izvođenje ovog neobičnog sastava.


PROGRAM (kratki eksperimentalni filmovi)
Handicapped Waltz (8`16``)
Visage electronique d'une femme (8`04``)
Let there be nothing then you (based on poem by Bo Gorzelak Pedersen, Denmark; 4`41``)
Escape (4`10``)
Memories of the Night (7`48``)

Marina Vesić (1982, Srbija) je specijalizovala elektroakustične kompozicije na Univerzitetu Umetnosti u Beču, na Institutu za kompoziciju i elektroakustiku u klasi prof. Dr. Karlhajnca Esla. Kompjutersku muziku je završila u klasi kompozitora prof. Mag. Johanesa Kreca, a elektroakustiku u klasi Volfganga Musila na ELAK Institutu u Beču.
Diplomirala je i stekla zvanje mastera kompozicije i orkestracije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Zorana Erića i prof. Tatjane Milošević.
Svetku premijeru elektroakustične kompozicije MAJOR TOM je imala na Institutu STEIM u Amsterdamu u junu 2012. godine zajedno sa ELAK grupom iz Beča.
U kompozitorskom radu sarađuje sa umetnicima širom sveta a trenutno je aktuelna njena prva avangardna opera Sea of Moons koja će biti premijerno izvedena u Americi.

Már Glaz (1975, Brazil) je filozof i stvaralac eksperimentalnog filma. Trenutno radi na izradi projekta za vizuelne umetnosti pod nazivom Promene u pripovedanju: razdvajanje i pomeranje slike kao narativ spoljašnjosti. Ovo istraživanje ukazuje na sliku misli i njegove modulacije u savremenim pričama. Žil Delez i Moris Blanšo su autori koji informišu ovaj projekat. Trenutno živi u Parizu, gde završava doktorske studije na Univerzitetu u Parizu.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.