Vesti

Lev Manevič: Vizuelizacija Instagrama: selfiji, gradovi, protesti25.05.2015. 11:05


Utorak, 26. maj u 19h. Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6., Projekat MEDIA ART, gostovanje Leva Manoviča, Gradski univerzitet Njujork, SAD. Predavanje: Vizuelizacija Instagrama: selfiji, gradovi, protesti.

 


Program Media Art nastao je iz potrebe da se savremeni umetnici i studenti u domenu video arta i digitalnih medija podrobnije upoznaju i edukuju u oblastima teorije, konzervacije i zaštite, kao i distribucije novih medija savremene vizuelne umetnosti, a u vezi sa pojmovima i standardima prakse o kojima se u našoj umetničkoj i kulturnoj sredini površno i nedovoljno zna ili se ne pridaje adekvatan kreativni i društveni značaj. Pokretanje programa predavanja, radionica i projekcija je edukativnog karaktera i ima za cilj da publici u Srbiji  omogući uvid u stavove i mišljenja istaknutih teoretičara medija, kustosa i distributera umetnosti na digitalnim medijima, kao i da predstavi primere umetnika koji su ostvarili značajne radove na novim medijima.

https://gallery.mailchimp.com/025b34bb8f/images/8f663621-4aad-4ab3-87e4-b1cd0a992a93.jpg Lev Manovič
Profesor u Fakultetskom centru Gradskog univerziteta Njujorka, (The Graduate Center, City University of New York) i dugogodišnji ugledni profesor na Odeljenju za vizuelne umetnosti Kalifornija Univerziteta u San Dijegu (UCSD) gde je od 1996-2012. vodio nastavu iz digitalne umetnosti , nove teorije medija i digitalnih humanističkih nauka, autor je čuvene knjige Jezik novih medija (The Language of New Media) 2001. koja se smatra najiscrpnijom istorijom medija posle MekLuana. Centar za savremenu umetnost u Beogradu izdao je zbornik njegovih tekstova „Metamediji“ 2001. Rođen je u Moskvi gde je studirao slikarstvo, arhitekturu i računarsko programiranje. Jedan od vodećih teoretičara novih medija. Od 1981. živi u Njujorku gde je magistrirao na studijama eksperimentalne psihologije. Osnivač je i direktor Inicijative za softverske studije (Software Studies Initiative).

Program:

25. maj u 13:00
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Kino sala | Dunavska 37, Novi Sad
tema: Kako gledati u 10 miliona slika? Vizuelizacija velikih podataka kao umetnički i istraživački alat

26. maj u 19:00
Dvorana Kulturnog Centra Beograda, Kolarčeva 6
tema: Vizuelizacija Instagrama: selfiji, gradovi, protesti

Predavanja i prezentacije se simultano prevode. Radionice se održavaju na engleskom jeziku. Ulaz na programe je besplatan sa rezervacijom mesta.

Kontakt osoba:
Gordana Dobrić,  <http://gordana.dobric@kcb.org.rs> gordana.dobric@kcb.org.rs
mob: 062/ 800 58 27

Koncepcija i medijаcijа: Drаgаnа Žаrevаc,  likovna umetnicа, Gordаnа Dobrić, kustos, KCB

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.