Vesti

Labris i na jugu Srbije18.10.2016. 11:00


Prva serija Labrisovih treninga održana je i u Nišu. Time je formirana lokalna mreža protiv nasilja i diskriminacije nad LGBT osobama i u ovom delu Srbije.

 

 

Pozivu su se odazvali predstavnici svih relevantnih institucija, uključujući Ministarstvo unutrašnjih poslova, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Centar za socijalni rad, Kancelariju zaštitnika građana, sudstvo, tužilaštvo i druge.

Kao i na ranijim treninzima, učesnici su pokazali veliko interesovanje za nastavak zajedničke borbe protiv svih vidova diskriminacije nad LGBT osobama u svom okruženju i, s mnogo entuzijazma, zauzeli se za svoju ulogu u sistemu intersektorske saradnje.

Projekat "Udruženi protiv diskriminacije" nastavlja se, i u narednom periodu biće formirane mreže protiv nasilja u još tri grada, Subotici, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Podsećanja radi, prvi ciklus treninga čiji je cilj formiranje lokalnih mreža, pored Niša, već je održan u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu.

U narednih godinu dana, Labris i partnerske organizacije, Atina (Udruženje građana protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja) i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) radiće na jačanju kapaciteta i podršci lokalnim institucijama kako bi im pomogle da identifikuju i adekvatno reaguju na bilo koji oblik diskriminacije nad LGBT osobama u Srbiji. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.