Vesti

Jelena Micić: Anekumena19.09.2016. 11:35


Izložba "Anekumena" , autorke, Jelene Micić. Otvaranje izložbe u utorak, 20. septembra u 19h. Izložba traje do 2. oktobra 2016. Galerija Doma omladine Beograda

 

"Anekumena" je sajt specifik prostorna instalacija koja se sastoji iz sakupljenih i strukturiranih poroznih plastičnih mrežica različitih karakteristika i boja. Mrežice koje obavijaju i ograničavaju porciju voća/povrća pojavljuju se u određenom, industrijski definisanom sistemu boja i dimenzija od kojih nastaje set ručno spajanih prostornih kompozicija limitiranih odlikama odabranog/odbačenog materijala. Razigrane prostorne slike u vidu poluprozirnih bojnih zidova, strukturiraju prostor galerije, usmeravajući i limitirajući kretanje posetilaca.

Jelena Micić je rođena 1986. godine u Knjaževcu, Srbija. Student Akademije likovnih umetnosti u Beču na odseku za Tekstualnu skulpturu, mentor Heimo Zobernig. Diplomirani filozof-master i diplomirani filolog skandinavskih jezika i književnosti Univerziteta u Beogradu. Osnivač neformalne grupe UMETNIK*.

jelenamicic.com

Galerija Doma omladine Beograda Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00; nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.