Vesti

Jagoda Mićović: Late Night Tales01.03.2013. 13:00


U ponedeljak, 4. marta u 19. sati u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53., otvara se samostalna izložba radova autorke Jagode Mižović, pod nazivom, "Late Night Tales".

 

Late Night Tales su male i velike ljubavi. Nastale u Dizeldorfu, daleko od sumorne svakodnevice, Jagodine intimne zabeleške prerasle su dnevničke skice, razglednice, vremenske i prostorne okvire. Bajkovite slutnje divlje mladosti i nesmotrene zrelosti zabeležene su sitnim slovima po ćoškovima. Uspavanke za sve naše žudnje spakovane su iza kolevke da ne remete Sneni život anđela. Melanholija  je efemerna (sumnje, nesigurnosti, nemiri i nelagode sakrivene su iza fotelje sa plavim cvetovima) smenjuju je sočni susreti, baš kao u bajci, ne uvek sa happy end-om.
Sneni život anđela, Eric Zonca, 1998.
Melaholija, Lars von Trier, 2011.

Jagoda Mićović Ajduković rođena 15. 12. 1984. godine u Beogradu. Diplomirala je u septembru 2009. godine na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Jovana Sivačkog. Treća godina doktorskih umetničkih studija na Fakultetu likovnih umetnosti, smer slikarstvo, mentor prof. Jovan Siva?ki. Nagrađivana od strane fakulteta  velikom nagradom 'Beta i Rista Vukanović, slikari' školske 2008/2009, komision knjižare 'Talent', nagradom umetničke organizacije Art klinika iz Novog Sada 'Perspektive 08' u 2009. godini, nagradom galerije Garden art iz Sombora za pordšku i doprinos u likovnim istraživanjima u 2009. godini. Član ULUS-a od 2011. godine. Član umetičkog udruženja 'Široka staza' od 2011. godine.  Član komisije  Art klinike od 2011. godine. Međunarodni boravak u Dizeldorfu, Kunstpunkt 2012 kao gostujući umetnik i stipendista grada Dizeldorfa, Nemačka. Izlagala u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu.

Late night tales
Crteži su radjeni  tehnikom akvarel  i olovkama.  Dimenzija  56cm x 76cm. Predstavljaju  refleksiju  stanja  u  kojem  se nalazim kao umetnica i majka. Crteži  su nastali u toku 2012, godine  u periodu kada intenzivno  kroz crtačku praksu u svome domu razmišljam  i preispitujem odnose  izmedju dvoje  supružnika  u novoj ulozi kao do sada ne poznatom i novom  iskustvu za oboje.  Kroz monologe i dijaloge  izmedju prespavanog i neprespavanog,  ispričanog i prećutnog  nastaju crteži  poput  vodjenja  ličnog dnevnika , u kojem bela praznina papira vodi igru  izmedju  prisutnog i skrivenog, jave i sna .

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.