Vesti

Izvanredni Bob i WoO u Kaselu13.11.2014. 13:20


Medijski umetnik Izvanredni Bob i gitarista WoO nastupiće u Kaselu na otvaranju Kasseler Dokfest-a 12. novembra sa expanded cinema performansom Peoplemeter. Nakon projekcije sa autorima će razgovarati Christian Sonntag iz berlinske organizacije Scope Sessions, u okviru Artist Talk prezentacije.

 

Posle svetske premijere na Mutek festivalu u Meksiko Sitiju, i nastupa u Beogradu i Zagrebu, Peoplemeter je tokom oktobra uživo predstavljen na Simultan festivalu u Temišvaru i na Intermedia Day festivalu u Skoplju, a nakon Kasela u decembru se očekuje nastup u Ljubljani.

Performans Peoplemeter je sniman neuobičajenim tehnikama, video mikroskopom i endoskopskom kamerom a protagonisti su roboti napravljeni od hakovanih antena i kišobrana. Live performans je upotpunjen plavim laserima, sinhronizovanim led trakama i živom muzikom. Bob i WoO saradjuju od sredine devedesetih godina na muzičkom, a od sredine 2000-ih na audio-vizuelnom planu. Zajedno su nastupali na mnogobrojnim festivalima širom Evrope i regiona, u Kanadi, Meksiku i u 20 gradova u Americi.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.