Vesti

Izložba radova Nemanje Jehličke16.04.2015. 11:40


Konačno proleće vizuelne sezone donosi nam glavni pik, u subotu, 18. aprila u 19h paralelno sa zatvaranjem Resonate festivala čiji je Parobrod jedan od domaćina.

 

Nemanja Jehlička (sa izložbom: Walking Through Clear Water In a Pool Painted Black) je verovatno najznačajnije ime grafičkog dizajna u Beogradu i Srbiji danas (paralelno sa imenima: Slavimir Stojanović, Lazar Bodroža/Metaklinika i Braća Burazeri Radojčić) i kao takav višegodišnja je booking želja popup galerije Parobroda.


On je kreativni direktor/type designer u Lorem Ipsum Studiju. Do danas je radio u nekoliko agencija kao art direktor (trans:east, Unibrand i Peter Gregson Studio) na nekim od značajnijih projekata za razna tržišta (Kabinet Brewery, Moritz Eis, Berliner, Savina, Mikser Festival, Ana Rajčević, Delta City, Belgrade Design Week, Imperial Tobacco, Zdravo Organik.).


Omot Kabineta upravo je poneo Grand Prix nagradu za najbolji industrijski dizajn u Srbiji na Packtivity2 konferenciji portala Designed.rs. Pa ipak njegova izložba neće biti očekivana retrospetkiva, već art iskorak u ono što on naziva putovanjem kroz sopstveni ADD i OCD u poslu i životu. Izložba traje od 18. do 24. aprila, i otvara rečenu kulminaciju galerijskog programa u kome nas do kraja maja očekuje još retrospektiva arhitekte Đorđa Geca
(04.05.), te vizuelni dnevnik Dane Mar (21.05.).

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.