Vesti

Isidro Ferer: Zbirka čudesa23.03.2015. 10:40


24. mart. U galeriji Instituta Servantes u 19:00h biće otvorena izložba „Zbirka čudesa“, španskog umetnika Isidra Ferera. „Zbirka čudesa” je kompilacija njegovog rada kao ilustratora i grafičkog dizajnera.

 

Svi ovi radovi, zajedno sa odabranim skicama iz njegovih svezaka, pružaju širi uvid u delo Isidra Ferera u poslednjih nekoliko godina i dokazuju da svi oni, uprkos različitim temama i stilovima, imaju zajedničke karakteristike.

Isidro Ferer (Madrid, 1963) jedan je od najistaknutijih predstavnika savremenog španskog dizajna i ilustracije. Radi na međunarodnom planu kao ilustrator, grafički dizajner, autor animacija i storiborda za televiziju. Dobitnik je više nagrada tokom svoje karijere, poput Nacionalne nagrade za dizajn 2002. godine, Nacionalne nagrade za ilustraciju 2006, Evropske nagrade za dizajn u kategoriji plakata 2008. i srebrne nagrade na Golden Label Awards 2013. godine, između ostalih.

Na dan otvaranja, 24. marta u 12:00h u galeriji Instituta Servanets biće organizovano vođenje kroz izložbu na engleskom i španskom, koje je priredila Tina Garsija, kustos izložbe.

Izložba obuhvata 60 plakata i ilustracija i 10 ilustracija iz svezaka.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.