Vesti

ISHOD(I) Nove tehnologije13.12.2019. 13:25


Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 1, Pančevo izložba ISHOD(I) Nove tehnologije 17. decembra 2019. do 24. januara 2020. Otvaranje izložbe 17. decembra u 19h.

 

Razumevanje tehnologije a time i odnošenje prema/sa njom, ukršteno je sa od nas odvojenim, objektivnim značenjem koji nam nudi pametni algoritam. Nemogućnost (neophodnog) sagledavanja određena je kauzalnošću tehnologije i ljudske prirode i načinom na koji se ona realizuje. Ishodi marksove kristalizovene mašine su pred nama i to je problem koji i mi u savremenosti pokušavamo da razumemo – šta nam se dešava? Šta-nam-se-dešava,  našoj prirodi, nama, ljudima u tehnološkom okruženju? Na kakav način danas živimo sa tehnologijom i kako se mi (ljudi) osećamo u visokotehnološko doba? Zašto se tako osećamo i šta možemo da kažemo o tome, da li smo sposobni da to razumemo?  Kakav oblik tehnološkog čoveka smo mi? Koji je ishod u susretu čoveka i tehnologije? Svaki od predočenih umetničkih radova reflektuje ova pitanja trezveno propitujući ideju o napretku.

Umetnici: Nenad Gajić, Karkatag kolektiv, Uroš Krčadinac, Vladimir Nikolić, Dušan Radovanović, Share.lab,  Zoran Todorović

Selekcija i koncept: Milica Ćebić

Kustos: Maja Ćirić

Urednica likovnig programa: Ivana Markez Filipović

Produkcija: Kulturni centar Pančevo

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.