Vesti

GRRR ! Program15.12.2014. 13:20


U sredu 20. decembra 2014., sa početkom u 19h, u Elektrici (Radomira Putnika 7, Pančevo) biće održan poslednji GRRR ! Program u tom prostoru.

 

Nakon sedmogodišnjeg bavljenja u zgradi nekadašnje radionice za popravku kinoprojektora, koja je predmet restitucije, Saša Rakezić i Kulturni centar Pančeva pred napuštanje Elektrike predstavljaju grupu ŠKART, koja je – zahvaljujući pre svega svom projektu Pesničenje – već više puta bila gost Grrr!Programa. ŠKART je jedna od najzanimljivijih i najtežih za definisanje pojava na našoj sceni– iako su poznati pre svega kao dizajnerski kolektiv, uspeli su da izvedu čitavu malu revoluciju u pesničkim performansima, zahvaljujući Pesničenju. Domaću muzičku scenu obogatili su osnivanjem čitavog niza horova (Horkeškart i Proba, dečiji horovi Deca sa meseca i AprilZMAJun, omladinsko-penzionerski hor HOR-RUK, itd.). Takođe je zapažen i njihov angažman na Bijenalu Arhitekture u Veneciji 2010. godine , gde su predstavili Klackalište - poligon neravnoteže, kao i brojni drugi projekti kojima pronose glas naše nezavisne umetničke produkcije na svečetiri strane sveta.

Pored razgovora sa ŠKARTom, biće predstavljeno i obnovljeno izdanje kolekcije stripova tridesetak autora iz deset zemalja, pod nazivom Skulptura?, čiji je urednik Aleksandar Zograf, i koja je originalno objavljena u okviru 16. Bijenala umetnosti u Pančevu.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.