Vesti

Goran Trbuljak: Umetnik bez galerije je isto što i krompri bez friteze26.01.2016. 13:45


Otvaranje izložbe Gorana Trbuljaka, "Umetnik bez galerije je isto što i krompri bez friteze" u četvrtak, 28. januara, 2016.godine, u 19 sati. Izložba je otvorena do 26. februara, 2016.godine, svaki radni dan od 7:30 do 18:30 sati, i subotom od 10 do 14 sati.

 

Poštovana, poštovani

Prije nekoliko mjeseci posjetio sam vašu galeriju. Svidio mi se  njen program a i njen prostor. Stoga, odmah sam odlučio vašu galeriju nacrtati.

I što je razumljivo, taj crtež galerije vama prvima ponuditi na kupnju.

Vrijednost samog crteža procijenjujem ne po  njegovoj umjetničkoj kvaliteti ( premda sama činjenica da je crtano in situ i sur motive, jednostavno prostom rukom, istina s nekim nepreciznostima, govore dovoljno samo za sebe) već po onim sentimentalnim, koliko ste vi vezani intimno za slikani motiv.

Znam da se u ovom trenutku pribojavate nerazumne brojke iznosa a koji bi mogao biti i onako samo približan vašem angažmanu, volji i ljubavi za vašu galeriju, ali uzimajući u obzir teškoće u vašem poslu koje su donjeli izazovi novog vremena biti ću krajnje obazriv.

Prvi crtež galerije napravljen je ispred galerije na crtaćem bloku formata 21 x 29 cm i zatim u studiju, po njemu je napravljen drugi crtež u formatu 50 x 70cm. Po vašoj narudžbi crtež može biti još i više uvećan.

Evo kalkulacije pa vas molim da ju pažljivo razmotrite.

Originalna početna cijena svakog crteža je 2500€.

Vama na kupnju nudim samo jedan od ta dva crteža dok je njihova cijena bez obzira na format ista. No predlažem, vi kupujući od mene kao da kupujete od bilo kojeg vašeg umjetnika, automatski plaćate 1250 €, iznos koji je umanjen za 50% zadržavajući tako svoju standardnu proviziju za prodaju odnosno kupnju. Ako je kod vas uobičajena veća provizija ne oklijevate mi to naglasiti.

Zatim, nudim uobičajenih 20% popusta, u vašem slučaju zato jer ste jedini mogućni siguran kupac crteža ili tako zvani " prvi kupac  danas". I došli smo do iznosa od 1.050€. Naravno da i dalje ima prostora za dogovor  o zadnjoj cijeni, ali u konačnici ona nikako ne bimogla biti niža od 1000€. Moguće je i plaćanje u ratama.

Naravno, uz crtež dobivate certifikat o autentičnosti djela te kraći tekst autora u kojem objašnjavam važnost ovog crteža vaše galerije ne samo za mene osobno, moj  opus i kontinuitet već i za širi povijesni kontekst.

Podsjetio bih na kraju da je ovo možda bila posljednja prilika da je vaša galerija zabilježena rukom te da s kupnjom ne bi trebalo dugo čekati.

Želio bih isto tako precizirati da ako se crteži u međuvremenu pokažu na nekoj instucionalnoj muzejskoj izložbi ova propozicija postaje nevažeća.

Očekujući vaš odgovor molim vas da primite izraze dubokog poštovanja.

Goran Trbuljak

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.