Vesti

Godišnjica Narodnog muzeja u Beogradu06.05.2016. 10:55


Narodni muzej u Beogradu ove godine obeležava 172. godišnjicu od osnivanja svečanošću u Konaku kneginje LJubice. U utorak, 10. maja u 13 časova, ovim događajem će se završiti izložba Dimitrije Avramović, dela iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu.

 

 

Sa glavnom  zgradom  u samom centru Beograda, na Trgu Republike, Narodni muzej čuva najreprezentativnija kulturna dobra kojima se predstavljaju razvoj i civilizacijske promene na području današnje Srbije, i najbližeg
okruženja, od praistorijskih vremena do poznog srednjeg veka, kao i reprezntativna dela ključnih umetničkih stilova i pokreta, vrhunske umetničke domete u nacionalnoj i evropskoj umetnosti od srednjovekovnog perioda do savremenog stvaralaštva.

Uz podsećanje na pređeni put i aktuelni trenutak u kome je Narodni muzej, u Sali pod svodovima Konaka kneginje Ljubice biće uručene zahvalnice darodavcima, koji su u proteklih godinu dana doprineli rastu i razvoju muzejskih zbirki, kao i saradnicima sa kojima je Narodni muzej ostvario uspešnu saradnju. Ulaz je slobodan.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.