Vesti

Gde su bili, šta rade03.03.2015. 10:50


Kulturni centar REX, Jevrejska 16, utorak, 3. mart u 13h, predstavljanje platforme koju čini više od 50 umetnika i istraživača iz cele Evrope i učešća Miloša Tomića i grupe ŠKART u CORNERS avanturi: gde su bili, šta su radili i šta će tek da rade!

 

 

U poslednjih nekoliko godina Kulturni centar REX / Fond B92 sarađuje u projektu CORNERS, inovativne saradničke platforme za umetnike i publiku. Prošle godine naša saradnički projekat je podržan u okviru EU programa za kulturu Kreativna Evropa i nestrpljivi smo da sa vama podelimo naše dosadašnje aktivnosti i najavimo susrete sa publikom koji će se desiti širom Evrope u sledeće tri godine.
Na početku ove prezentacije, predstavićemo način na koji funkcioniše ova platforma koju čini više od 50 umetnika i istraživača iz cele Evrope, kao i koji su to evropski regioni upali u fokus istraživanja i koji događaji u okviru ove platforme očekuju publiku u partnerskim gradovima u naredne 3 godine.
Potom će umetnici Miloš Tomić, Dragan Protić i Đorđe Balmazović (grupa Škart) predstaviti svoja istraživanja i umetničke ideje razvijane sa drugim umetnicima, učesnicima projekta, na ekspedicijama koje su bile organizovane u okviru projekta. Oni su prošli kroz neke vrlo zanimljive predele, sarađivali sa različitim umetnicima na multidisciplinarnim projektima, pravili programe na najneočekivanijim mestima, postavljali ulične predstave na pijacama i trgovima i dokumentovali lokalne scene i svakodnevicu u različitim gradovima i selima Evrope.
Na ovoj prezentaciji čućemo iz prve ruke o industrijskim predelima u italijanskom regionu Pulja, o baskijskom brodskom kapetanu koji vodi društveni centar, o deci koja prave ulično pozorište senki, o ljubljanskom pioniru Ibru i njegovog harmonici i Titovim mandarinama. Videćemo filmove i fotografije, snažne ilustracije njihovih putovanja i saradničkih projekata.

Pridružite nam da zajedno proslavimo novu CORNERS avanturu - posle zanimljivih filmova i predstavljanja, spremamo zajednički ručak, pevaće nam Danilo Sol i Buzukije Dunavski, a umesto deserta imamo film poslasticu iznenađenja - Muzikalne dnevnike Miloša Tomića!!!
Ne propustite matine u REXu!
Partneri CORNERS projekta su: Intercult (Švedska), Pogon and Drugo More (Hrvatska), Exodos Slovenija), Arts Council Northern Ireland i ISIS Arts (Ujedinjeno Kraljevstvo),City Culture Institute/Gdańsk (Poljska), Donostia/San Sebastián 2016 (Baskija/Španija), Cultural Centre REX (Srbija), Teatro Pubblico Pugliese (Italija), i DokuFest (Kosovo).
U duhu partnerstava i zajedništva projekta CORNERS, istovremeno će se održati i druženja u Stokholmu, Donostiji/San Sebastijanu, Njukaslu, Zagrebu, Ljubljani, Rijeci, Gdanjsku i Bariju.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.