Vesti

Frontiers In Retreat - Artists In Residence27.09.2016. 12:10


Kulturni centar Grad nastavlja aktivnosti vezane za medjunarodni program razmene umetnika, Frontiers in Retreat. Tokom septembra i oktobra u Beogradu i Sirogojnu boraviće finski umetnici Janne Nabb i Maria Teeri.

 

Janne Nabb & Maria Teeri

Umetnici Janne Nabb (rođen 1984.) i Maria Teeri (rođena 1985.) rade na zajedničkoj praksi, koja se zasniva na posmatranju susreta, interakcije i fuzija između umetnika i drugih stvari, koje su često roba. Njihovi radovi i projekti, od kojih su mnogi efemerni, bave se ispitivanjem nivoa umetničke prakse u odnosu na svakodnevnicu. Sam material sa kojim rade je često višak ili su to zatečeni materijalni tragovi ljudske ili drugih aktivnosti. Kompleksni krug njihove prakse sačinjava otkrivanje, prikupljanje, gomilanje, eksperimentisanje sa objektima, promatranje njihove cirkulacije i prometa. Različiti načini prezentacije i dokumentacije imaju centralnu ulogu u njihovom radu.

Nabb i Teeri su diplomci finske Akademije likovnih umetnosti u Helsinkiju (MSP, 2011) i Satakunta Univerzitetu primenjenih nauka, Školi lepe umetnosti Kankaanpaa (BFA, 2009).

Zajedničke projekte realizuju od kraja 2008. godine. Nabb i Teeri su nagrađeni titulom mladi umetnik godine za 2014. od strane Tampere Muzeja u Finskoj. Skorašnje realizovane zajedničke izložbe uključuju: Mesh at EMMA Muzej savremene umetnosti Finske, Tuntemattomien juhlien jaanteet, u Tampere Muzeju (2014), Thingness u Pori Art Museum (2013), Indication of Spring, galerija Anhava, Helsinki (2012 ), Schwarzwald wird immer bunter, T66 Kulturwerk, Freiburg, Nemačka (2012), A place for everything and everything in its place u Helsinškom umetničkom muzeju (2011).

http://www.nabbteeri.com/

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.