Vesti

Frontiers in Retreat29.09.2014. 11:50


Od 2. do 6. oktobra u Kc Gradu i Muzeju Staro Selo u Sirogojnu održaće se seminar/Inkubator u okviru evropskog projekta “Frontiers in retreat“.

 

Pored umetnika koji su uključeni u ovaj petogodišnji projekat, predstavnika partnerskih organizacija iz Finske, Španije, Letonije, Velike Britanije i sa Islanda seminaru će prisustvovati i veliki broj profesora i studenata sa umetničkih akademija iz Danske, Finske i Norveške.

Tema “Frontiers in retreat” projekta je ekologija a inspiraciju za svoje radove umetnici bi trebalo da pronađu boraveći na raznim izmeštenim lokacijama u okviru umetničkih rezidencija. Svaka od partnerskih organizacija zadužena je da organizuje jedan seminar / Inkubator koji će pored učesnika u projektu okupiti i razne eksperte, naučnike i teoretičare koji se bave temama relevantnim za projekat.

Prvi deo seminara/ Inkubatora “Frontiers in retreat” projekta odrzaće se 2. oktobra u Kc Gradu. Učesnici projekta kao i gosti upoznaće se prvo sa nekoliko tema među kojima su istorijat ekonomskih prilika u SFRJ, odnos države i kulture nekada i sada, razvoj umetničkih kolonija i nove strategije vezane za mobilnost umetnika. Obzirom da je tema samog projekta ekologija u drugom delu prvog dana seminara pričaće se o ekološkim problemima u našoj zemlji, nedavnim poplavama.
Predavači su:
Milan Spasojević, Ekonomski fakultet u Nišu
Jovo Bakić, Filozofski fakultet u Beogradu
Dimitrije Tadić, Ministarstvo kulture Republike Srbije
Jenni Nurmenniemi, HIAP- Helsinški internacionalni umetnički program
Brett Bloom, Akademija umetnosti Jutland
Jelisaveta Vukelić, Filozofski fakultet u Beogradu
Mina Petrović, Filozofski fakultet u Beogradu

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.