Vesti

Diploma 2014. FPU u Beogradu07.07.2014. 12:50


DIPLOMA 2014 Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu 10. jul- 20. avgust 2014.godine. Muzej primenjene umetnosti, Beograd Svečano otvaranje: četvrtak, 10. jul 2014. u 19 časova.

 

 

Izložbu će otvoriti prof. Zoran Bulajić, dekan FPU

Kustos izložbe: Zlatko Cvetković, viši umetnički saradnik                 

Postavka izložbe: doc. Tijana Sekulić

Tehnička podrška: doc. Marko Luković, doc. Igor Milićević i doc.Nikola Božović

Saradnici na postavci: van.prof. Aleksandar Mijatović i doc. Tijana Lazić

Organizatori: FPU i MPU

Muzej primenjene umetnosti, u svojim galerijama, već tradicionalno, priređuje izložbu diplomaca Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.  Na izložbi Diploma 2014, predstaviće se stotinak studenata završne godine svojim najuspešnijim radovima.

Na FPU Univerziteta umetnosti u Beogradu od 1943. godine školuju se stručnjaci za različite umetničke veštine i likovne discipline koje se izučavaju na deset specijalizovanih odseka i osam ateljea.
Izložba obuhvata radove sa svih odseka:
1. Industrijski dizajn,
2. Zidno slikarstvo,
3. Unutrašnja arhitektura
4. Primenjeno vajarstvo,
5. Primenjena grafika- Grafika i knjiga,Grafički dizajn, Fotografija
6. Scenografija,
7. Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim),
8. Tekstil
9. Keramika
10. Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru).

U tekstu kataloga prof.arh. Zoran Bulajić, dekan FPU istakao je da : “U edukativnom procesu nastavnici i stručni i tehnički saradnici naše ugledne visokoškolske ustanove, uz ve­li­ki trud, napor i posvećenost, pružili su mladim ko­­­legama dobru i sadržajnu osnovu za dalje stručno i umetničko traganje, usavršavanje i razvoj. To su potvrdili mnogi na­­ši studenti, nastavljajući uspešno svoje studije na prestižnim svetskim univerzitetima.”

Muzej primenjene umetnosti čestita ovogodišnjim diplomcima na uspešno završenom školovanju, sa željom da u godinama koje dolaze nastavimo profesionalnu saradnju.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.