Vesti

Dani evropske baštine 2016.21.09.2016. 13:15


Narodni muzej u Beogradu u manifestaciji Dani evropske baštine 2016. 23. septembar – 23. oktobar 2016.

 

MUZEJ VUKA I DOSITEJA, Gospodar Jevremova 21

24. septembar u 18 časova Tribina:„Čije je kulturno nasleđe?” Iznošenje različitih stanovišta o tome kome nasleđe zaista pripada, ko je sa iste ili sa druge strane dužan da se o njemu stara, uz učešće relevantnih predstavnika obrazovnih ustanova i ustanova zaštite, državnih službi, nevladinog sektora, itd. 24. septembra u 12 časova Radionica–„Novi muzej-nova postavka”za decu od 3 do 7 godina. Serija radionica prilagođene uzrastu učesnika, u cilju razmene mišljenja sa zainteresovanim delom javnosti o novoj stalnoj postavci Narodnog muzeja. Prijavljivanje na eduka@narodnimuzej.rs 25. septembra u 12 časova Radionica–„Novi muzej-nova postavka”za decu od 7 do 10 godina. Serija radionica prilagođene uzrastu učesnika, u cilju razmene mišljenja sa zainteresovanim delom javnosti o novoj stalnoj postavci Narodnog muzeja. Prijavljivanje na eduka@narodnimuzej.rs

1. oktobar u 12 časova Radionica–„Novi muzej-nova postavka”za decu od 10 do 14 godina. Serija radionica prilagođene uzrastu učesnika, u cilju razmene mišljenja sa zainteresovanim delom javnosti o novoj stalnoj postavci Narodnog muzeja. Prijavljivanje na eduka@narodnimuzej.rs 01. oktobar u 18 časova Radionica „Transformišimo muzej” Zainteresovani posetioci će imati priliku da iznesu svoje viđenje o tome šta je muzej, kako ga oni vide, kako vide ljude koji rade u muzejima, šta očekuju od posete, kao i na koji način bi se mogla unaprediti iskustva posetilaca u predstojećem periodu. 02. oktobra u 12 časova Radionica–„Novi muzej-nova postavka”za odrasle. Serija radionica prilagođene uzrastu učesnika, u cilju razmene mišljenja sa zainteresovanim delom javnosti o novoj stalnoj postavci Narodnog muzeja.

Prijavljivanje na eduka@narodnimuzej.rs 19-29. septembra Fotokonkurs „Moje nasleđe“ Prilika za učesnike da opažaju kulturno nasleđe u svom životnom okruženju i da to nasleđe vizuelno zabeleže putem svojih aparata. Stručni žiri će odabrati 30 fotografija poslatih elektronskom poštom koje će izložiti u Muzeju Vuka i Dositeja, a ostale fotografije biće predstavljene putem touch screen i tablet računara u Muzeju Vuka i Dositeja, kao i na društvenoj mreži i internet prezentaciji Narodnog muzeja. Bitan segment izložbe je i legenda (opis) kulturnog nasleđa koji autori dostavljaju zajedno sa fotografijom. Otvarnje izložbe radova fotokonkursa 29. septembra u 18 časova. Trajanje izložbe od 29. septembra do 9. oktobra.

Kontakt: eduka@narodnimuzej.rs

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.