Vesti

Creative Commons, Copyright i Copyfight17.04.2014. 12:15


Muzej savremene umetnosti vas poziva na predavanje pod nazivom "Creative Commons, Copyright i Copyfight" u sredu, 23. aprila 2014. u 13 časova u prostoru Muzeja istorije Jugoslavije (Botićeva 6). Predavanje će održati Nevenka Antić, Creative Commons Serbia Legal Project Lead.

 

Predavanje će se baviti konceptom Creative Commons, pozicijom i dejstvom CC standardizacije u sistemu prava, s posebnim osvrtom na problem razgraničenja autorsko-pravnih i povezanih pravnih koncepcija koje se odnose na kreativnost i inovacije. U nastavku predavanja će biti reči o kontekstu koji se određuje konceptom "copyright" i "copyfight", čiji je cilj pokretanje rasprave o opsegu implementacije CC standarda i reformskim autorsko-pravnim zahvatima, kojima se menjaju savremene prakse.

Predavanje organizuju  Sekcija bibliotekara i knjižničara ZIS i Sekcija muzejskih bibliotekara i knjižničara MDS povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige.

Predavanje je organizovano u okviru edukativnog programa izložbe „100 dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti. Jugoslovenska umetnost od 1900. do 1945“ koju možete da pogledate do 18. maja u Muzeju istorije Jugoslavije.

Muzej savremene umetnosti se zahvaljuje Muzeju istorije Jugoslavije na ustupljenom prostoru.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.