Vesti

Časopis Zent20.07.2016. 10:20


Prvi broj časopisa Zent predstavljen je tokom maja i juna u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Novom Sadu. Zent će u obliku temetskih štampanih izdanja izlaziti dva puta godišnje, a na novom sajtu časopisa www.zentmagazine.com objavljen je urednički tekst povodom prvog broja pod nazivom Zent o Zen...

 

Prvi broj Zenta za temu je imao Prezent, dok u sledećem broju posvećenom pitanju rada, Zent želi da ispita i analizira transformacije koje su dovele do sadašnje opsedutnosti radom i poslom, da problematizuje koncepte i teorije, kao i da predloži nove ideje i nova značenja.

Detaljan opis otvorenog poziva možete pročitati na sajtu časopisa www.zentmagazine.com, a rok za podnošenje predloga je 15.08.2016. dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova/radova 01.10.2016. Svoje predloge možete poslati na zentmagazine@gmail.com. Svi oblici izražavanja su dobrodošli - arhitektonski projekti, radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizuelni radovi, radovi umetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi. Tekstovi pisani u esejističkoj formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 reči, a poželjno je takođe da imaju što manje fusnota i referenci. Takođe, tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Časopis će funkcionisati na bazi otvorenog poziva, kako za štampana tako i za online izdanja, a poziv za autore i autorke koji žele da objave svoje radove u online izdanju časopisa u okviru rubrike Zentoteka stalno je otvoren od jula 2016. godine. Na sajtu Zenta pored sadržaja štampanih izdanja naći će se i drugi originalni tekstovi i prevodi, kao i mogućnost da poručite prvo izdanje časopisa čija je prodaja omogućena preko sajta za Srbiju, inostranstvo i u elektronskom izdanju.

Prvi broj časopisa Zent, po regularnoj ceni od 900,00 RSD osim na www.zentmagazine.com, se takođe može kupiti u Beogradu u knjižarama BEOPOLIS (Makedonska 30) i Knjižara Plavi krug (Majke Jevrosime 2a), kao i u Gradstor - KC GRAD (Braće Krsmanović 4). Za sva pitanja i informacije pišite nam na zentmagazine@gmail.com.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.