Vesti

Bojan Radojčić: Dečak koji je eksplodirao od sreće22.10.2014. 14:25


U subotu, 25. oktobra u 19h u Galeriji Zečević, Cara Uroša 11, Beograd, otvara se samostalna izložba radova autora Bojana Radojčića, pod nazivom, "Dečak koji je eksplodirao od sreće".

 

 "Trilogija o dečaku koji je.."

Dečak koji se udavio u suzama
Dečak koj je izgoreo od želje

Poslednji segment trilogije koji razmatra temu samožrtvovanja kao lični čin nepristajanja i neslaganja sa postojećim, razvija se kroz temu izolacije. Odluka o ličnoj žrtvi kojom se izražava stav i/ili ukazuje na problem jeste ubalažena mogućnost otpora i revolta. Nepostojeći ljudi, zatvoreni prostori, spuštene roletne, gnev koji raste u tišini.. Dečak koji je ekspodirao od sreće je reakcija, čin pojedinca koji se u borbi protiv svakodnevice savremenog čoveka "zatvara u hermetični svet, negujući ličnu sreću" i razvija sopstvene mehanizme sreće i dovodi se u konačno stanje apsurda u kom sebe žrtvuje pod pozicijom preteranog zadovoljstva kao kontrapukta realnosti. 

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu 1981. godine 2004. diplomira slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Pored trinaest samostalnih izložbi (2009.-14.) izlagao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.