Vesti

Bio jednom jedan lav25.11.2014. 12:20


BIO JEDNOM JEDAN LAV - književno-likovna radionica posvećena deci i Dušku Radoviću. Utorak, 25. novembar od 12.00 – 14.00 Autorke i voditeljke radionica: Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade i Bojana Lukić, vizuelna umetnica.

 

 

Program BIO JEDNOM JEDAN LAV  započelo je udruženje „OK Obrazovanje i kultura“ 2012. godine, obeležavajući 90 godina od rođenja Duška Radovića. Program je osmišljen prema principima aktivne nastave i uz korišćenje interdisciplinarnog pristupa u učenju. Prvi u nizu programa bila je šetnja kroz Beograd pod nazivom „Tragom Duška Radovića“. Učesnici programa bili su učenici nižih razreda OŠ „Duško Radović“ iz Sremčice, OŠ „Duško Radović“ sa Novog Beograda i OŠ „Drinka Pavlović“. Zajedno sa svojim učiteljicama deca su obišla značajne institucije u centru Beograda koje su vezane za javnu delatnost Duška Radovića. Upoznali su se sa životom i delom ovog autora u direktnom kontaktu sa njegovim stvaralaštvom i kroz razgovor sa njegovim savremenicima.

Program se nastavlja i u 2014. godini, takođe obeležavajući ovogodišnji jubilej Duška Radovića. U želji da prenesemo atmosferu iz njegovih priča i pesama u učionice i biblioteke, organizovali smo radionice pod nazivom „Duško Radović, kroz reči i slike“:

U utorak 25. novembra – održaće se radionice za učenike nižih razreda osnovne škole i njihove učitelje od 12.00 – 14.00. Autorke i voditeljke radionica su: Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade i Bojana Lukić, vizuelna umetnica.
(radionice su popunjene, ali postoji mogućnost naknadnog organizovanja radionica, prema dogovoru sa potencijalnim školama)

Od Duška Radovića možemo da učimo celog života: i kako da ulovimo plavog zeca i kako da obrišemo strašnog lava i kako da zamislimo veliko more... i kako da volimo Beograd i kako da volimo jedni druge!

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.