Vesti

Besformno: promenjiva stvarnost u umetnosti novih medija20.08.2015. 15:20


Muzej savremene umetnosti poziva na razgovor i predstavljanje radova umetnika Stevana Kojića i Karoline Mudrinski u nedelju, 23. avgusta u 13h. u Salonu MSU, Pariska 14. Razgovor će voditi kustos izložbe i Salona MSU Una Popović.

 

 

Dvoje novosadskih umetnika održaće prezentaciju o radovima predstavljenim na izložbi, a tokom razgovora nadovezaće se i na sopstvena iskustva istraživanja, spajanja i eksperimentisanja unutar umetnosti, nauke i tehnologije.  

Stevan Kojić predstavlja se segmentom rada pod nazivom Samoodrživi sistemi apsurda. Celokupan rad podrazumeva transmedijske prostorne instalacije u kojima umetnik teži da otkrije vezu između pojedinca, društva, tehnologije i prirode. Pomoću elektronskog otpada autor istražuje alternativni bio-društveni potencijal, postavlja pitanja odnosa živog organizma i mašinskog sistema.

Karolina Mudrinski predstavljena je na izložbi hologramskom instalacijom Konačna polja, koja se zasniva na ideji o potrebi korišćenja matematičkih teorija kao bazičnih modula u vizuelnoj umetnosti. Umetnica je magistrirala digitalnu umetnost na interdisciplinarnim studijama Fakulteta umetnosti u Beogradu, a sve češće se bavi istraživanjem u mediju holograma.

Izložba "Besformno: promenjiva stvarnost u umetnosti novih medija" je nastala kao rezultat saradnje Muzeja savremene umetnosti i Bilgi Univerziteta iz Istanbula. Pored Stevana Kojića i Karoline Mudrinski, na izložbi učestvuje još osam umetnika iz Turske i Srbije.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.