Vesti

ARTEDU 618.08.2015. 13:20


ARTEDU 6 - Kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti, Radionica: 20 – 24. avgusta 2015, 13 – 16h, Otvaranje izložbe radova polaznika: 29. avgust 2015. u 16h (Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6)

 

ARTEDU  je petodnevna  kreativna radionica na kojoj će tema biti šta se sve interesantno dešava u savremenoj vizuelnoj umetnosti  i  kako da osmislite, realizujete  i  predstavite vaš umetnički rad!
Program se sastoji od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta…), diskusija  i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana izložba radova učesnika.
Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima. Kroz različite  tehnike crtanja, crtanje na majicama bojama za tekstil, fotografiju, kratke video forme  -  u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istražujemo na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica.

Ana Nedeljković je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film “Rabbitland”, koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr.,  nagradjen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. U Kulturnom centru Beograda vodi edukativne programe.

Više o njenom radu na www.ananedeljkovic.com
 
Prijavljivanje na adresu  arteduradionice@gmail.com
Potrebni podaci: ime, prezime, škola, razred/fakultet, godina, e-mail, broj mobilnog
Više informacija: Facebook KCB Update

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.