Vesti

Art Sample23.04.2014. 10:20


Art Sample je jedinstveni način prezentacije i afirmacije mladih (vizuelnih) umetnika. U okviru ArtSample, par umetnika po izboru umetničke grupe Treći Beograd se predstavlja publici kroz razgovor o drugim umetnicima, teoretičarima i uopšte pojedincima koji su na njih uticali.

 

Mladi umetnici u prvom delu razgovora održe unapred pripremljenu prezentaciju odabira umetničke produkcije koja je uticala na formiranje njihovih poetika, a potom predstave i neke od svojih projekata. U drugom delu, publika je pozvana da sa umetnicima uđe u dijalog; komentariše radove i postavlja pitanja.

Kroz ArtSample, mladi umetnici kontekstualizuju i efektnije približavaju svoj senzibilitet i produkciju publici.Takođe, podstiče se izgradnja odnosa i kritičkog razmišljanja prema širem krugu umetnika na pozitivnim premisama. Kroz preduslov da se predstave referencama, mladi umetnici su primorani da svoju produkciju i sebe postave u perspektivu kontinuiteta umetničkog stvaralaštva.

Ove godine, Treći Beograd organizuje jednu seriju ArtSample razgovora, koja će se održati u Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, u sledećim terminima:
utorak 22. april u 19h / Slobodan Stošić i Jovana Sudimac
sreda, 23.april u 19h / Bojana Petković i Marija Marković
četvrtak, 24. april u 19h / Mirza Dedać i Jelena Nikolić
petak 25. april u 19h / Milica Stefanović i Nikola Jovanović
subota 26. april u 19h / Marko Marković i Nemanja Lađić

Trejleri za razgovore su dostupni na Vimeo-u, a novosti možete pratiti na Facebook page-u.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.