Vesti

Arhitektura u kontekstu 2.29.11.2016. 13:00


Kulturni centar Beograd, Galerija Artget, četvrtak, 1. decembar u 19h.Ciklus predavanja Arhitektura u kontekstu 2. Arhitektonski opus Lazara Kuzmanova. Moderira: Vladimir Mitrović, istoričar umetnosti.

 

Arhitekta Lazar Kuzmanov (Titel, 1968) jedan je od pripadnika sada već srednje generacije novosadskih umetnika koji su tokom protekle dve decenije napravili značajan iskorak u graditeljskoj praksi Novog Sada.

U razgovoru sa istoričarem umetnosti, kustosom Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Vladimirom Mitrovićem, arh. Kuzmanov će govoriti o svojoj odluci da se posveti arhitekturi, o vremenu beogradskih studija, svojim profesorima i kolegama. Takođe Kuzmanov će predstaviti i svoja izabrana arhitektonska dela a govoriće i o svojim iskustvima u urbanističkoj praksi, pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i arhitekturu. Biće reči i o aktuenim problemima srpske arhitekture – organizovanju arhitekata, udruženjima, akutnim problema nepoštovanja arhitektonske struke u Beogradu i Novom Sadu.


Napomena: Predavanje je vrednovano sa 5 bodova za prijavljene učesnike, odnosno 10 bodova za predavače koji su članovi Komore i uvršćeno u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2016.godinu. 
 
Suorganizator: Inženjerska komora Srbije

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.