Vesti

Arhitektura koja nestaje22.10.2014. 13:55


U okviru pratećeg programa 55. Oktobarskog salona održaće se arhitektonski seminar pod nazivom Arhitektura koja nestaje, od četvrtka, 23. do nedelje 26. oktobra 2014. u zgradi Muzeja grada Beograda, Resavska 40b.

 

Organizatori ovog međunarodnog seminara su Kulturni centar Beograda i NVO Blokovi. Projekat se sastoji iz četvorodnevne serije predavanja, radionica, diskusija, stručnih obilazaka i izložbi sa učesnicima iz Srbije, regiona i Evrope. Projekat je prevashodno namenjen studentima tehničkih i umetničkih fakulteta iz regiona, ali i profesionalcima i široj publici.

Arhitekte, urbanisti i i istraživači arhitekture i umetnosti držaće predavanja i radionice zasnovane na njihovim teorijskim stanovištima i iskustvima u različitim studijama slučajeva u Jugoslaviji, Velikoj Britaniji, Brazilu, Nemačkoj, Austriji, Kaliforniji, i dr. Seminar (predavanja, radionice i stručni obilascij) baviće se modernom arhitekturom i njenom „kreativnom reaproprijacijom“, pitanjima neformalne urbanizacije u okviru globalizovanog tržišta, savremenim umetničkim praksama zasnovanim na antifašističkim spomenicima nastalim u socijalizmu, preplitanju ideologije i estetike i drugim temama.

Predavači/voditelji radionica: Rodžer Bundšu, Rajner Hel, Oven Haterli, Marko Lulić, Ludvig Engel, Dušan Đorđević, Dubravka Sekulić Gruia Badesku i Andrea Palašti.

Seminar će biti na engleskom jeziku.

Više informacija o seminaru na: arhitekturakojanestaje.blokovi.org i oktobarskisalon.org

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.