Vesti

Alex Wissel: Lonely planet, dirty laundry29.09.2014. 13:20


Prezentaciju rada Aleksa Visela (Alex Wissel) iz Diseldorfa koji će u Galeriji FLU u ponedeljak 29.9.2014. godine u 18 časova prikazivati trejler svog filma u nastajanju pod nazivom "Lonely planet, dirty laundry".

 

Aleks Visel, umetnik iz Dizeldorfa (rođen 1983. godine u Nemačkoj), na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Srbiji, predstavlja rad koji tematizuje aktivnosti takozvanog kluba za usamljene – Singl kluba. Po autoru rad Single club predstavlja socijalnu skulpturu. Ovaj projekat odvijao se u Dizeldorfu u periodu od 2011. do  2012. godine. Tokom jedne godine, svakog meseca se održavao dvadesetčetvoročasovni event u podrumu kafea u blizini glavne železničke stanice. Povodom svake od ovih dvanaest večeri, Aleks Visel je pozivao različite umetnike, ne samo da osmisle i dizajniraju enterijer podrumskih prostorija kluba u potpunosti iznova, već i da stvore jedinstvenu atmosferu pozivanjem različitih bendova, di džejeva, plesača…Tokom godine postojanja Single club-a, svaki događaj je sniman.  Scenarista i reditelj Jan Boni u saradnji sa Viselom, i dalje radi na igranom filmu koji razrađuje ovaj projekat. Dokumentarni materijal, sniman tokom večeri koje su organizovane, biće korišćen zajedno sa režiranim scenama, a koje su do određene mere zasnovane na istoriji Single club-a i ljudima koji su ga posećivali.

Na prezentaciji u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti  biće prikazana najava/trejler filma i radovi na papiru.

Radovi na papiru deo su serije plakata koji takođe predstavljaju najavu filma. Radeći na ovom projektu Visel je kreirao 24 filmska plakata na različitim jezicima.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.