Vesti

Aleksandra Stratimirović & Sandra Praun: You Say Light - I Think Shadow26.10.2016. 12:10


Knjiga ”You Say Light - I Think Shadow” autorki Aleksandre Stratimirović i Sandre Praun dobitnik je German Design Award 2017.

 

Pored ove prestižne nemačke nagrade za dizajn, knjiga je prošle nedelje takođe dostigla drugo mesto na javnom glasanju publike za švedsku dizajn nagradu Kolla!

Po rečima autorki “You Say Light – I Think Shadow” nam daje  odgovor na pitanje "Šta je svetlost?" Ako ne jedan, onda tačno 109 odgovora. Neke od njih su potpisali dizajneri svetla kao što je Kaoru Mende, Chareles G. Stone ll, Gustavo Aviles, arhitekte Tadao Ando, Snøhetta, Takeshi Hosaka, Ivan Kucina, umetnici Christian Boltanski, Pipilotti Rist, Ulay, Škart, Zograf, pisci Srđan Valjarević, Josef Kleindienst, režiseri Roy Andersson, fotografi Dawid, Sakari Viika, Tommaso Bonaventura… i Kc Grad.

Iako ne sadrži nijednu sliku, knjiga je potpuni vizuelni doživljaj. Kombinovanjem različitih grafičkih elemenata, tipografije, raznovrsnih modela printova i knjigovezačkih tehnika svaki tekst je tretiran na jedinstven način. Knjiga je nagrađena Red Dot nagradom za Communication design u 2015. Da vas podsetimo da smo u septembru 2015 imali priliku da vidimo knjigu na izložbi u velikoj galeriji KC Grad.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.