Vesti

Akvareli Nenada Kojića01.02.2016. 11:05


U ponedeljak, 1. februara u 19 sati u Kući Đure Jakšića, Skadarska 34. otvara se samostalna izložba akvarela autora Nenada Kojića. Izložba traje do 10. februara, 2016. godine.

 

U svom pokušaju da atmosferu grada, tzv. dušu Beograda pronađe i predstavi na svojim slikama Nenad je protekle dve godine često provodio na mestu koje bi se moglo nazvati dušom Beograda - u Skadarliji. Slike koje su tom prilikom nastale prikazuju poznate restorane, na čijim zidovima su se i same našle, ali i mirne, svakodnevne, ljudske priče i osećaje vezane za Skadarliju i Beograd. Koristeći sve prednosti tehnike akvarela - transparentnost, spontanost, svežinu, kolorit  i opredeljujući se za stil blizak impresionizmu, ali ipak osvežen, još moderniji, Nenad Kojić  želi da prenese suptilna, uzvišena i skrivena osećanja. Tehnika čistog akvarela, kojom se i Nenad uglavnom služi, je tehnika u kojoj se koriste samo transparentne boje (bez bele i gvaš/tempere kao pokrivne) te je stoga sve otkriveno i vidljivo - svaki potez četkicom, svaki crtež, svaki korak umetničkog postupka. Belina i struktura papira koja se vidi iz podloge znalački su upotrebljene a lazure su tako jasne da se čini da su boje, voda i umetnik u nekom posebnom, magijskom, dogovoru.

Nenad Kojić je dobitnik specijalne nagrade za tehniku akvarela na međunarodnoj izložbi u Lapovu 2014.godine. Živi i radi u Beogradu. Redovno radi i izlaže. NJegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama u Srbiji, Americi, Kanadi, Rusiji, Japanu, Australiji, Turskoj i većini država EU.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.