Vesti

AiR program - Mariko Hori (Japan)21.04.2015. 12:20


KC Grad nastavlja svoj program umetničke rezidenture, AIR i u 2015. godini. Prvo u nizu gostovanja startuje 26. aprila, a gošća je japanska umetnica Mariko Hori.

 

Ona je poznata beogradskoj ali i publici na Kosovu od ranije, jer je pored izložbe u KC Gradu izlagala i u Gračanici. Pored toga izlagala je na Malti, u Japanu, Francuskoj, Nemačkoj i Bugarskoj.

Mariko Hori je diplomirala arhitekturu na Seika univerzitetu u Kjotu, Japan. Otuda njeno interesovanje za prostor, za posmatranje i kreiranje promena u tom prostoru. Ali nisu u pitanju nikakve krupne promene u prostoru, karakteristične arhitekturi. Hori specijalizira mikro promene, mikro intervencije u gradskom pejzažu, u rasponu od dopadljivih do angažovanih. Njeno artističko istraživanje usmereno je na proučavanje uticaja neočekivanih mikro intervencija na promenu fokusa i percepcije posmatrača.

Hori će boraviti u Beogradu i raditi upravo na gradskim ulicama, dok će KC Grad pratiti i publikovati njene intervencije. Ipak od 26. aprila publika će moći da se slučajno susretne sa nekom od njenih intervencija. Inspiracija Beograd je i dalje tema AIR programa.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.