Vesti

51 godina od otvaranja zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu20.10.2016. 11:30


20. oktobra 1965. godine zgrada Muzeja savremene umetnosti na Ušću je otvorena za javnost. Tada je umetnički fond brojao oko 3.500 dela. Danas Muzej poseduje najreprezentativniju kolekciju moderne i savremene umetnosti jugoslovenskog umetničkog prostora sa oko 8.500 dela.

 

Na 51. godišnjicu zgrada Muzeja savremene umetnosti je zatvorena za javnost zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji. U okviru dosadašnjih radova završeno je sređivanje krova, podrumskih prostorija gde se nalaze depoi i radionice, kao i izmeštanje energetskog bloka (trafo stanice) iz podrumske prostorije muzeja i njeno postavljanje u novi objekat.

Radovi na nastavku adaptacije i rekonstrukcije zgrade na Ušću su otpočeli 24. avgusta 2016. godine, kada je nosilac radova Termoinženjering d.o.o. iz Beograda uveden u posao. Ovi radovi podrazumevaju građevinske, građevinsko-zanatske, mašinske i elektro radove, kao i projektovanje i izvođenje radova na proširenju sistema tehničkog obezbeđenja objekta. U poslednja nepuna dva meseca izvode se građevinski i građevinsko-zanatski radovi – srušen je ulazni trem za posetioce, porušeni su pregradni zidovi u izlagačkom delu, kao i u delu zgrade predviđenom za kancelarije, biblioteku i dokumentaciju, takođe su poskidani plafonski i zidni paneli, kako bi se gradilište pripremilo za izvođenje radova koji se tiču vodovodnih i kanalizacionih, termotehničkih, elektroenergetskih, telekomunikacionih i signalnih instalacija. Uporedo sa navedenim radovima, otpočeli su i radovi na fasadi zgrade.

Rok za završetak radova je 20. maj 2017. godine.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.