Kulturni centar Pančeva

Kulturni centar  Pančeva se bavi organizacijom i produkcijom programa i sadržaja iz oblasti kulture i umetnosti. U širokom spektru svoga delovanja obraća se različitim umetničkim medijima kao što su:pozorište,film, muzika, likovna umetnost,video art,performansi.... kao i različitim oblastima kulture življenja.Prestajući da bude samo servis gotovih kulturnih proizvoda Kulturni centar Pančeva, postaje kreator i autor mnogih značajnih umetničkih  projekta,kao što su Bijenale umetnosti,Džez  festival,i festival tradcionalne narodne muzike "Etnokom". Kulturni centar Pančeva oživeo je pozorišne dečje i predstave za odrasle, zatim baletske, i operske predstave...

Naučno-istraživački aspekt rada Kulturnog centra odvija se pretežno preko Galerije savremene umetnosti, u čijem fondu se čuva i obrađuje više od 400 umetničkih dela. Galerija savremene umetnosti ne samo da prati najnovija dešavanja aktuelne likovne scene već postaje i njen aktivni učesnik i promotor novih ideja.

Ovakvim svojim kreativnim angažovanjem i osmišljenom kulturnom politikom, koja je jasna od ideje do evaluacije, Centar je stvorio imidž i postao prepoznatljiv , a takođe stvorio internacionalni ugled kod umetnika i ustanova sa kojima je sarađivao. Na ovaj način najbolje je afirmisao  Pančevo, Vojodinu, Srbiju ipančevačke umetnike.

Kulturni centar je u proteklih nekoliko godina ostvario izuzetno uspešnu saradnju sa svim značajnim kulturnim institucijama iz Srbije i Crne Gore, a uspeo je, u veoma teškim okolnostima, da uspostavi kontakte i realizuje saradnju sa umetnicima iz Evrope i sveta.Novom organizacijom,kao i rekonstrukcijom,Kulturni centar Pančeva obogatio je celokupni kulturni prostor Pančeva.13.Bijenale biće samo još jedan dokaz da je Kulturni centar iz  malog grada poput Pančeva  u danima ne tako prijatnih globalizacijskih tenzija, ubedljivo i, čini se, nezaustavljivo odškrinuo velika vrata Evrope i sveta. 

Direktor Kulturnog centra Pančeva
Jasmina Večanski

Pretraga

Zašto ARTE?

Arte je namenjen umetnicima, udruženjma umetnika, likovnim kolonijama, izložbenim i prodajnim galerijama, likovnim kritičarima, istoričarima umetnosti, muzejima, aukcijskim kućama i drugim institucijama kulture.

Svako se kroz portfolio predstavlja biografijom, sadržajem predstojećih događanja, stručnim kritikama, galerijom dela iz opusa, prodavnicom i kontakt informacijama.

Angažovanjem kompetentnog redakcijsko-uredničkog tima, savremenim tehničkim i vizuelnim rešenjima Arte svakom korisniku portala pruža jednostavnost i sigurnost prisustva.

Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.