Vesti

16. Zrenjaninski susreta slikara Srbije27.09.2016. 13:10


U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 3. oktobra 2016. godine, u 19 časova biće otvorena izložba radova sa 16. Zrenjaninskog susreta slikara Srbije.

 

Ova izložba, koja se sada već tradicionalno organizuje u Malom salonu zrenjaninskog Muzeja, obuhvata najbolje likovne radove sa Susreta i trajaće narednih 7 dana.
 

Na ovogodišnji konkurs prispela su 102 rada od 83 autora iz nekoliko gradova Srbije. Ovogodišnji stručni žiri, u kojem su bili mr Milan Grahovac, slikar i grafičar, i Biljana Dimkić Krčmar, istoričar umetnosti, odabrao je 64 rada za izlaganje.
 

Glavna nagrada ove izložbe, „Zlatna paleta“, pripala je novosadskoj umetnici, Miri Kukić, članici ULS iz tog grada, a nagrada „Sloboda stvaranja – Dragutin Ančić“, njenoj sugrađanki, Ani Berček, iz udruženja PE-ART. Žiri je dodelio još 6 pohvala koje su pripale: Zlati Kerečki iz Zemuna, Miroslavu Kruniću i Blaženki Kaldesić Blagojević iz Novog Sada, kao i Sonji Stankov, Radislavi Bogaroški i Bošku Iviću iz zrenjaninskog ULAZ-a.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.