Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Žolt Kovač: Konferencija društvenih grupa

Samostalna izložba crteža na zidu autora Žolta Kovača, pod nazivom, "Konferencija društvenih grupa", otvorena je do 31. oktobra u Galeriji Praktika, klub Kocka, u Splitu.


 


Jasno je da se svako društvo sastoji od različitih društvenih grupa sa različitim pogledima na svet, različitim potrebama i ciljevima. Jasno je i da niko nema prava na monopol nad istinom. Stavovi su često suprotstavljeni, a jedini način da se oni približe ili razjasne je komunikacija, dijalog, razgovor. Zamislite situaciju opšteg društvenog skupa, konferenciju raznovrsnih društvenih grupa na kojoj bi se svaka grupa miroljubivo i razgovetno izjasnila o svojim potrebama i ciljevima, slušajući šta drugi imaju da kažu. Posle ovakve konferencije, svi učesnici bi izašli napolje da urade grupnu fotografiju.



Izložba se sastoji od 19 figura u prirodnoj veličini crtanih ugljenom po zidu galerije. Dvadeseta figura je mesto za posetioce koji mogu da se fotografišu pored ostalih figura i na taj način dodaju društvenu grupu kojoj pripradaju i postanu deo izložbe.



Intervju koji prati izložbu pročitajte na splitskom nezavisnom online fanzinu Dišpet.


 



Datum objavljivanja: 28.10.2013.