Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Život i smrt - teme sa beskonačnim varijacijama

U ponedeljak, 10. juna u 19. sati u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, Nataša Vasilić - diplomirani keramičar i Jovana Filipović - magistar slikarstva, otvaraju izložbu pod nazivom "Život i smrt - teme sa beskonačnim varijacijama".

 


ŽIVOT I SMRT – TEME SA BESKONAČNIM VARIJACIJAMA

Nataša Vasilić - diplomirani keramičar i Jovana Filipović - magistar slikarstva



Radovi koji čine ovaj zajednički projekat objedinjeni su pod nazivom „Život i smrt – teme sa beskonačnim varijacijama“. Radovi tematski obrađuju pitanja života i smrti imajući u vidu kompleksnost stavova, reakcija i osećanja koje ova pitanja kod čoveka uzrokuju, i odraz su ličnog stava autorki. Zajednički radovi predstavljaju svojevrsnu sintezu realizovanu na nekoliko nivoa: najpre kroz sintezu razmišljanja dve autorke, zatim kroz spoj različitih tehnika i najzad kroz kombinaciju raznorodnih materijala. Zamisao je bila da se, suočavanjem individualnih tehnika rada i motiva kojima se svaka od autorki zasebno bavi, dobije jedna autentična i harmonična celina, iskazana kroz razmišljanje  i priču o životi i smrti. Individualno izvedeni radovi odraz su subjektivnog doživljaja teme svake od autorki.





Nataša Vasilić je rođena je 1981. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za keramiku, 2005. godine. Član je ULUPUDS-a u statusu samostalnog umetnika od 2009. godine. Priredila je dve samostalne izložbe, učestvovala na preko četrdeset grupnih žiriranih izložbi i na više umetničkih kolonija. Dobitnica je dve nagrade. Radovi joj se nalaze u kolekcijama muzeja u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.



Jovana Filipović je tođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu  primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za zidno slikarstvo u klasi prof. Siniše Žikića, a 2010. godine je magistrirala na istom fakultetu na temu „Mozaik - slobodna forma u prostoru“. Tokom studija je bila stipendista grada Beograda i Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka. Član je ULUS-a od 2008. godine. Priredila je tri samostalne izložbe, učestvovala na preko trideset grupnih žiriranih izložbi i na više umetničkih kolonija. Radovi joj se nalaze u kolekcijama muzeja u zemlji. Živi i radi u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 04.06.2013.