Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Zelena t(e)rasa - PUPA

Radionica o krovnim vrtovima ima za cilj da pronađe odgovore na mnoga pitanja: da li treba razmatrati infrastrukturu kao pejzaž ili obrnuto, pejzaž kao infrastrukturu? Galerija O3one, Andrićev venac, petak, 24. jun u 17 sati. Izložba traje do 2. jula.


 


Prestiž ili nužnost? Heroizam ili svakodnevnica? Istorija ili budućnost? Kompleksnost ili sterilnost? Instrument ili strateško rešenje? Da li su krovni vrtovi u Beogradu pitanje ili odgovor?




Radionica okuplja mlade pejzažne arhitekte koji žele da unaprede svoja znanja i veštine u projektovanju i održavanju krovnih vrtova. Program je osmišljen kao interaktivna učionica sa predavačima i radom na konkretnim primerima uz finalnu prezentaciju i izložbu. Teme kojima se radionica bavi su tehnologija izgradnje, materijali, principi dizajna, održavanje, izvođenje radova, efekti implementacije, učešće javnosti, strateško planiranje itd. Podmladak Udruzenja Pejzažnih Arhitekata (PUPA) je studentsko udruženje koje je nastalo kao težnja Udruženja Pejzažnih Arhitekata Srbije (UPAS) ka stvaranju povoljnije, kvalitetnije i konkurentnije sredine za ovu profesiju u našoj zemlji. Cilj organizacije je da promoviše vrednosti pejzažne arhitekture kao struke kroz različite projekte, javne manifestacije, izložbe, salone, konkurse, edukativne tribine, instalacije u javnom prostoru. Teme kojima se bavimo su dizajn u javnom prostoru, ekološki inžinjering, održivi razvoj, prostorno planiranje, socijalno - kulturni aspekt pejzaža, poboljšanje ekoloških uslova života u urbanim sredinama, zaštita prirode i slike predela.




Program aktivnosti:

24. jun, otvaranje je od 17h

Ponedeljak  27. jun, utorak, 28. jun i sreda 29.jun od 18-20h - Predavanja profesora sa Beogradskog i Novosadskog Univerziteta i drugih predavača iz oblasti pejzažne arhitekture i građevinarstva. Prof dr Jasminka Cvejić, „Funkcija zelenih krovova, sa osvrtom na svetske trendove“ Dipl inž p.a. Mirjana Sekulić, „Pejzažno arhitektonski pristup rešavanja problematike krovnih vrtova“ ...i mnogi drugi

Četvrtak 30. i petak 1.07.  od 14-16h

Vreme predviđeno za interakciju i neformalnu radionicu. Za to vreme, unutar galerije praviće se krovni vrtovi gde će posetioci moći da se upoznaju sa tehnikom i tehnologijom izrade krovnog vrta, koje biljne vrste mogu da se postave i koje sve namene može da ima jedan krovni vrt. U pravljenju krovnog vrta mogu da učestvuju i posetioci izložbe.


 



Datum objavljivanja: 20.06.2011.