Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Yugodrom: izložba Yugotip

Velika galerija KC Grada poziva sve jugofile da se okupe 30. juna na specijalnoj izložbi koju će nam prirediti kreativni tim čuvenog bloga Yugodrom: Milena Savić i Vladimir Crvenković.


 


Velika galerija KC Grada poziva sve jugofile da se okupe 30. juna na specijalnoj izložbi koju će nam prirediti kreativni tim čuvenog bloga Yugodrom: Milena Savić i Vladimir Crvenković. Ukoliko niste čuli za ovaj blog, ukoliko niste doživeli i bili svedok audio-vizuelnih nadražaja socijalističke Jugoslavije, za Vas će ova izložba biti još značajnija nego generaciji koja će se podsećat "starih dobrih vremena".



Naziv Yugotip odnosi se pre svega na reinterpretaciju tih Yu advertajzing memorabilija u kontekstu sadašnjice, gde autori učitavaju nova tumačenja, grade nove kodove, od postojećih simbola prosperiteta tzv. nadnacionalnih brendova čiji vizuelni identitet zadržavaju, ali ih semantiči menjaju, stvarajući u tom procesu "slogotipe" specifično (re)konstruisane copywrite poruke,koje mogu nastati zamenom slogova, slova, intencionalnim gramatičkim greškama i drugim procesima.



Doživite socijalističko advertajzing nasleđe na savremeni način i uverite se u važnost jednog Yu-orijantisanog bloga iz vizure savremenosti od 30. juna do 6. jula.


 



Datum objavljivanja: 30.06.2014.