Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Young Guns

Video šou nagrađenih radova sa 10. Konkursa ADC YOUNG GUNS u Novom sadu, 26. april 2013. godine - Muzej savremene umetnosti Vojvodine (19h časova).


 


ADC Young Guns je međunarodno, multidisciplinarno takmičenje dizajnerskih portfolija koje ima za cilj da identifikuje avangardu mladih kreativnih profesionalaca koji imaju ispod trideset godina života. Etablirani profesionalci vizuelnih komunikacija iz celog sveta, okupljeni oko ADC Njujork, ustanovili su 1996. godine program kako bi podržali talentovane, ambiciozne mlade kreativce iz celog sveta na samom početku njihovih karijera. Isprva zamišljen kao izložba radova mladih lavova dizajna u Njujorku (140 radova prve godine), ADC Young Guns je prerastao u elitni međunarodni konkurs na kome ulogu žirija imaju isključivo prethodni pobednici koji biraju 50 novih kolega, uzdanica profesije u ADC krugove.


Industrijske kategorije koje su nekad definisale kreativne profesionalce - fotografe, ilustratore, grafičke dizajnere, modne dizajnere, kinematografe - danas se proširuju i stvaraju sintetizovane verzije ovih oblasti. Vizuelne umetnosti, mediji i dizajn se nalaze u procesu konstantne evolucije, povezujući i stapajući ideje između raznih disciplina. Fuziju različitih kreativnih grana i pravaca po pravilu predvode mladi vizionari kojima je ovo takmičenje i namenjeno, stoga ADC nastoji da im da vetar u leđa i omogući da se afirmišu i pokažu na globalnoj sceni.


Svaka nova generacija ADC Young Guns laureata prikazuje radove na izložbi u okviru ADC galerije i dobija nagradu ADC Young Guns Cube koja se u čast dobitnika redizajnira svake godine. Nakon toga, izložba „putuje“ u digitalnoj i štampanoj formi do različitih svetskih galerija, a najbolji radovi se štampaju u ograničenom tiražu u ADC Young Guns godišnjaku.


Sav DVD materijal i štampani plakati koji će nastati prilikom pripreme 91.ADC i 10. YOUNG GUNS izložbe po njenom zatvaranju pokloniće se /doniraće se Akademiji Umetnosti u Novom Sadu (u digitalnoj formi), a Muzeju Savremene Umetnosti Vojvodine štampani materijal i DVD materijal kako bi se mogao koristiti u edukativne svrhe.


 



Datum objavljivanja: 24.04.2013.