Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Young Balkan Designers

Večeras je u galeriji O3ONE otvorena izložba "Young Balkan Designers", na kojoj će se predstaviti najbolji mladi dizajneri Balkana. Izložba traje do četvrtka, 31. marta.


 


"Young Balkan Designers" je godišnji regionalni konkurs, iniciran od strane kulturne organizacije Mikser koji predstavlja uspešnu platformu za otkrivanje i povezivanje mladih talenata iz Jugoistične Evrope sa regionalnom privredom i industrijom.

Izložbu je otvorila Maja Lalić, kreativni direktor Miksera i direktorka Talent zone Miksera, profesorka Jelena Matić. One su istakle da se na konkurs prijavilo preko četiri stotine mladih ljudi iz 15 zemalja iz okruženja. Jelena Matić je u obraćanju prisutnima u O3ONE-u rekla da su dragocenost konkursa Young Balkan Designers sami pobednici, koji su zahvaljujući ovom projektu dobili priliku da upoznaju kolege iz regiona i stvore mogućnost za buduću saradnju koja će doprineti obnovi regionalnih mreža. Prisutnima se obratio i Nebojša Babić, nosilac projekta O3ONE, koji godinama unazad podržava ovaj regionalni konkurs čiji pobednici već treću godinu za redom izlažu svoje radove u galerijskom prostoru O3ONE-a.

U O3ONE-u posetioci će moći da pogledaju prototipove mladih dizajnera iz oblasti industrijskog dizajna: svetionik lampa, stolica, sto, tepih, stočić za kafu, ljuljaška "Katapult", vešalica, sistem polica kao i marker za policu za knjige.


 


 



Datum objavljivanja: 23.03.2011.