Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

XIX Bijenale tapiserije - Umrežavanje

U četvrtak, 18. novembra u 19 časova u Konaku kneginje Ljubice otvara se izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a, "XIX Bijenale tapiserije - Umrežavanje". Izložba traje do 3. decembra.

 


UMREŽAVANJE  


Bijenale tapiserije kao dugogodišnja tradicionalna manifestacija ostvaruje spajanje tradicionalnih polazišta iz medija tapiserije i drugih disciplina savremene umetnosti. Izlazak iz okvira tradicionalnih tekstilnih tehnika i materijala već se davno dogodio, a "kombinovana tehnika" sve je prisutnija iz raznovrsnih izvora i oblasti.


"Umrežavanje" u svakom pogledu obeležava kraj XX i početak XXI veka. Sam termin network ili mreža jeste jedan od najeksploatisanijih termina današnjice. Razvijenost komunikacije, velika dostupnost potrebnih informacija i tehnološki razvoj, neograničeno proširuju spektar mogućnosti našeg izbora i umetničkog kreiranja.


Da li je današnja neminovnost svakog čoveka da bude "umrežen u svet" možda pokušaj da povrati sigurnost? Reagovanje umetnosti i njenih nosioca u ovako neuobičajenoj situaciji može da pomogne da se ne izgubimo i da nađemo novi put koji nas vodi kroz XXI vek. 


Na ovogodišnjem Bijenalu tapiserije publici će se svojim radovima predstaviti : Leonora Vekić, Sonja Rosić, Jelena Pantović, Zlatko Cvetković, Olivera Milunović, Jelica Ašanin, Marija Labudović, Maja Gecić, Gorjana Ajzinberg, Milena Ničeva Kostić, Dušica Pavlović, Aleksandra Bogićević, Slađana Milojević, Mirjana Popović, Snežana Pešić - Rančić, Nives Pavlović - Vuković, Maja Milinić - Bogdanović, Margita Radovanović i  Snežana Skoko 


U okviru  "19-og Bijenala tapiserije", a u organizaciji "Dečjeg kluba Muzeja grada Beograda (decjiklub@mgb.org.rs / 2630 - 825 ) će se održati i tri radionice koju će voditi tri umetnice, članice Sekcije za tekstil i savremeno odevanje: Vesna Mitić Petković, Milica Jovanović Marković i Maja Gecić.  


Promocija knjige Ane Aksentijević – Jelić i Katarine Nikolić


"( NE ) POTPISANE SLIKE – Dizajn štampanog tekstila "


Četvrtak, 2. decembar 2010. godine u 18 časova  


Radionice za decu  


Radionica tapiserije


Vesna Mitić – Petković


Petak, 19.novembar 14-17 časova


Nedelja, 21. novembar 11 – 14 časova 


Izrada "Narukvica prijateljstva"


Milica Jovanović – Marković


Subota, 20.novembar 14-17 časova 


Škola filcanja


Maja Gecić


Utorak, 23. novembar 14-17 časova


Sreda, 24. novembar 14- 17 časova


 


Datum objavljivanja: 18.11.2010.