Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

We Build Tomorrow - Govor prostora

MSUV i udruženje "STRADA" organizuju Okrugli sto o kreativnom procesu - arhitektura i inovativnost, We Build Tomorrow - Govor prostora, koji će se održati u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, u nedelju, 21. aprila u 20h.


 


Učesnici okruglog stola:



Srđan Jovanović Weiss_Normal Architecture Office, Njujork



Arhipelago / Granice grada



Uloga arhitekte naspram narastajucih demokratskih procesa. Deveti grad.



Svest arhitekture / Arhitektura svesti



Miljan Vojnović_Active Art Studio, Novi Sad



Ukrštanje paradigmi u funkciji alata metodologije kreativnog procesa



Širenje metodoloških okvira. Inovativni i inovacijski proces



Zoran Pantelić_kuda.org, Novi Sad



Prostorne politike



Transfer iz društvenog / državnog u privatnu sferu. Karakter i upotreba prostora



Srđan Jovanović Weiss je arhitekta, projektant, osnivač Normal Architecture Office (NAO) studija i vanredni profesor na Departmanu za arhitekturu Univerziteta Ornel u Njujorku, SAD. Weiss je master studije završio na Harvardu, slušajući predavanja Rema Kolhasa (Rem Koolhaas), Žaka Hercoga (Jacques Herzog) i Ričarda Glukmana (Richard Gluckman) i sticao iskustvo u studiju Herzog & de Meuron Architects u Baselu, Gluckman Mayner Architects u Njujorku i u saradnji sa umetnicima Dženi Holzer (Jenny Holzer), Robertom Vilsonom (Robert Wilson) i Marjeticom Potrč. Doktorsku disertaciju je odbranio na koledžu Goldsmit Univerziteta u Londonu (Goldsmith College, University of London). Njegov rad u vezi sa očuvanjem javnih prostora u procesu tranzicije iz socijalizma poznat je kroz projekat i akcije u vezi sa Rukometnim stadionom u Novom Sadu.



Knjige: Almost Architecture istražuje arhitekturu u kontekstu novonastalih demokratskih procesa, dok Lost Highway Expedition Photobook svedoci o ubrzanim procesima urbanizacije u jugoistočnom delu Evrope.



www.thenao.net


 



Datum objavljivanja: 19.04.2013.