Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Vidokrug

U petak, 29. jula u 20 sati u Galeriji Artget, KCB-a, otvara se izložba fotografija "Vidokrug", izbor, Milana Aleksića. Publika će na ovoj izložbi biti u mogućnosti da vidi radove koji daju naznake "čemu može da služi savremena fotografska umetnost".

 


VIDOKRUG



Milan Aleksić, umetnički direktor galerije Artget 2006-07, izložbom Vidokrug publici i stručnoj javnosti predstavlja radove Brigitte Bauer, Roberta Uzona, Marka Karovića i Branke Nedimović.



Izložba Vidokrug za osnovnu ideju i polazište ima nameru da pokaže apsolutnu moć i opseg individualnog umetničkog vidjenja kao i moć samog medija fotografije u istraživanju i prikazivanju tema koje su stalno aktuelne. Publici će biti pokazani radovi koji daju naznake „čemu može da služi savremena fotografska umetnost“.

Brigitta Bauer je profesor fotografije na Ecole Superieure des Beaux-Arts, Nimes, Francuska. Video rad i fotografije Big Game na jedan, potpuno novi način prikazuje oružje, rat, strah ili izazov.

Robert Uzon se na izložbi Vidokrug predstavlja serijom fotografija Libija. Robertovo dosadašnje interesovanje kretalo se u okviru «prave» fotografije-kao savremene umetničke discipline.

Marko Karović se predstavlja postavkom Karović čije se teme i interesovanja kreću od pitanja porodičnog do kolektivnog identiteta, postavljajući pitanja porodičnog i kolektivnog nasledja pri čemu uspeva da nam, kroz osveženo sećanje, ponudi i neke nove odgovore.

Branka Nedimović je takođe predstavnik nove generacije umetnika čije interesovanje „nema granica“ i koji potpuno prirodno koriste digitalnu sliku. Njena interesovanja i teme nisu opterećene nasleđenim šablonima. Branka se predstavlja serijom fotografija koje se upravo bave nasledjenim konkretnim kalupima i zadatim slikama.


Portfolio KCB


 


 


Datum objavljivanja: 28.07.2011.