Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Vibracije Ilije Krkovića

U petak, 3. jula u 20. časova, u Blok Galeriji, Jurija Gagarina 221, Novi Beograd, otvara se samostalna izložba autora Ilije Krkovića, pod nazivom "Vibracije". Izložba traje do 15. jula.

 


Vibracije

"...Svi mi imamo naviku da mislimo da je sve oko nas već stvarno, da postoji bez mog uticaja, bez mog izbora. Treba da napustimo takav način razmišljanja. Umesto toga, treba da zaista shvatimo da čak i materijalni svet oko nas (stolice, stolovi, sobe, tepih...), sve ove stvari nisu ništa drugo do mogući pokreti svesti. I ja biram iz trenutka u trenutak te pokrete i dovodim svoje aktuelno iskustvo do manifestacije. To je jedino radikalno razmišljanje u koje se morate upustiti. Ali, ono je tako radikalno, tako teško, jer naša tendencija je da mislimo da je svet već tu, nezavisno od mog iskustva. Nije! Kvantna fizika je veoma jasna po ovom pitanju. Sam Hajzemberg, njen utemeljivač, tvrdio je da atomi nisu stvari, već samo tendencije. Tako, umesto razmišljanja o stvarima, trebalo bi da razmišljate o mogućnostima. Sve su to mogućnosti svesti."

(citat iz govora) Amita Gosvamija, Ph.D


 


Ilija Krković je rođen 4. jula 1963. godine u Beogradu u porodici umetnika. Posle završene srednje Dizajnerske Škole, upisao Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek sikarstvo, gde je diplomirao1990. godine. Magistrirao na istom fakultetu 1993. godine, u klasi profesora Milice Stevanović. 1989-90. pohađao školu starih tehnika u Sopoćanima. Član ULUS-a od 1991. godine. Od 2000. godine zaposlen je kao slikar u Narodnom pozorištu u Beogradu. Autor je i od 2002-2008. godine vodio je website ULUS-a. Saradnik je i koautor na nekoliko spomenika i spomeničkih rešenja. Izlagao na 11 samostalnih i više grupnih izložbi.


ilija.krkovic@sbb.rs

http://ilija.krkovic.com


Portfolio Blok Galerija


Datum objavljivanja: 02.07.2009.