Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Valerio Beruti vodi kroz izložbu

Jedinstvenu priliku da uz Valerija Berutija, autora izložbe "Suviše je svetla da bismo verovali u svetlo", koja je prošle srede otvorena u prostoru Muzeja grada prođu kroz postavku imaće svi koji sutra, u subotu u 14. sati dođu u Resavsku 40b.

 



 


Ovo je izložba koju umetnik označava kao prektretnicu u sopstvenom stvaralaštvu. Sastoji se od 12 radova od kojih su čak tri premijerno izvedena upravo za beogradsku izložbu, i gde je u jednom od radova, instalaciji U Njegovo ime, iskorišćen pesak kraj Dunava na kome su se igrala mnoga beogradska deca. Postavku izložbe, koja je prema rečima italijanskog umetnika, satkana od jako puno ljubavi i jako puno strasti, posetioce su u prilici da vide do 30. septembra, svakog dana u periodu od 14 do 21.00.



Valerio Beruti (1977) je diplomirao umetničku kritiku na DAMS-u u Torinu; živi i radi u Verdunu u blizini Kunea, u nekadašnjoj crkvi iz 17. veka, koju je kupio i restaurirao 1995. Pošto se istakao kao jedna od najekspresivnijih i najbriljantnijih ličnosti italijanske umetničke panorame, Beruti, koji se u svom radu kreće od slikarstva do crteža, od skulpture do videoarta, postaje isto toliko cenjen i na međunarodnoj sceni. Dovoljno je pomenuti njegovo prisustvo na Bijenalu u Veneciji 2009. kao i brojne izložbe realizovane u Italiji i inostranstvu: u Japanu, Njujorku, u Seulu, Rimu, uz takođe brojne muzejske i privatne umetničke kolekcije u kojima je prisutan sa svojim radovima.


 



Datum objavljivanja: 09.09.2011.